50 jaar BridgeClub Berkel-Enschot

Reikhalzend naar uitgekeken

Twee jaar heeft het moeten duren voordat BCBE haar 50 jarig bestaan mocht vieren. Ondanks dat voor enkelen corona toch nog roet in het eten heeft weten te gooien, heeft de feestcommissie afgelopen zaterdag alles uit de kast mogen en kunnen halen om dit kroonjaar tot een groot succes te maken. En dat is Kees, Loes, Mari-Anne, Rianne en “helpend-handje” Theo dan ook goed gelukt. Feestelijk uitgedost, op z’n zondags en in de beste stemming verzamelden wij ons om 13.00 u. in La Commanderie, the place to be voor de rest van de dag.

Ons was verzocht om wel een bescheiden cadeautje mee te nemen, maar de portemonnee thuis te laten. Het feestprogramma bestond uit een gezellige bridgemiddag tot een uur of 5 en daarna een groots diner.

Tijdens het bridgen werden wij verrast door een ambassadeur van de NBB, die ons kwam feliciteren namens het hoofdbestuur. Hij kwam uiteraard niet met lege handen, maar met een toepasselijk cadeau, een koffer met 32 nieuwe boards. In zijn speech vertelde hij o.a. dat het bondsbestuur ambassadeurs aan had moeten stellen om al deze jubilarissen in het land af te kunnen gaan. Ook al personeelsproblemen?

De grootste verrassing kwam voor
Mieke van de tweede bobo, voor velen nog een bekend gezicht, een gewaardeerd oud lid, Gerard Mees Ten Oever. Zij kreeg uit zijn handen de welverdiende Kei (bronzen beeldje) een mooie waardering voor haar jarenlange inzet voor onze club.

Na dit intermezzo werd weer verder gebridged. Soms “rare” spellen, “zal ik wel of toch maar niet….” spellen. En ondertussen werden wij ruimschoots voorzien van drank en een hapje. Gelukkig viel het weer mee en kon de roker buiten genieten, maar kon men ook even een frisse heus halen voordat wij aan tafel mochten gaan.

De bridgezaal werd vliegensvlug omgetoverd tot dinerzaal. Hier stonden de meegebrachte cadeautjes mooi geëtaleerd en zat het trio van Theo Brok klaar om de avond verder muzikaal op te vrolijken. Tussen de gangen door werd door danslustigen hier dankblaar gebruik van gemaakt. Theo wist er wel de “swing” in te brengen! De keuze van het 4-gangen diner was fantastisch.

Tijdens het diner werd de feestcommissie in het “zonnetje” gezet voor de organisatie van deze bijzonder goed geslaagde viering. Een feest zoals het 50 jaar geleden ook gevierd werd. Nu feest men naar de geest van deze tijd.

Bij het naar huis gaan mocht je een cadeautje uit zoeken en kreeg iedereen een herinnering aan dit jubileum mee naar huis.

De voorzitter kan met trots terugkijken op een mooi slot van 50-jarig bestaan van BCBE waar wij twee jaar reikhalzend naar hebben uitgekeken.

Hanneke de Vries