EindDrive op dinsdag 23 april 2019

Klik hier voor de volledige uitslag                     Klik hier voor de foto's

Maar liefst 48 paren schoven aan voor deze einddrive. Na 6 speelrondjes een gezellige nazit met de loterij-uitslag en bekendmaking van de winnaars.
1e plaats: Norbert Gremmen & Ruud Koningen
2e plaats: Jeanne & Kees de Kort
3e plaats: Herma Cashoek & Ad de Beer
4e plaats: Cia de Jong & Loes Poppelaars.

Dinerdrive op zondag 10 maart 2019

Klik hier voor de uitslag                     Klik hier voor de foto's

Het Verslag
Het getoeter en gestamp van carnaval hebben we weer gehad. De confetti is inmiddels door het riool gespoeld en wij waren mentaal weer helder na een competitieloze bridgeweek.
Afgelopen zondag werden we letterlijk de zaal, sorry foyer, ingeblazen. Gewone voorjaarsstormen met maartse buien, het komt vaker voor in deze tijd! 50 Jaar geleden was het op 27 febr. ook heerlijk toeven in een warm voorjaarszonnetje, maar op 10 maart stonden de krokusjes onder een ijskap! Dus klimaatsverandering? Goed voor de debating op TV. Met 84 goed gemutste bridgevrienden en – vriendinnen begonnen wij aan de 11e gezellige, bridgedrive met tussen de bedrijven door een viergangendiner, voorbereid en uitgeserveerd door een grote brigade van Hemels. Om iedereen gelijktijdig m.n. de soep en het hoofdgerecht warm voor te schotelen werd er in hoog tempo gewerkt. De voorzitter heette vooraf iedereen welkom en heeft zielepiet Mieke, een van de grote drijfveren achter dit concept, hardop genoemd en vanaf die plaats een “steuntje” in de rug gegeven.
Bij binnenkomst kreeg iedereen van Paula een lotje omdat er vier dinerbonnen te verloten waren. Twee geschonken door restaurant Hemels en twee gedoneerd door de club. Nadat de laatste kaart was weggelegd mocht Ties van Rijsewijk grabbelen in de hoge hoed en trok als gelukkigen Herma Cashoek, het echtpaar Van Gulik, echtpaar Van Loon en jaaah.. Sjef en Petra Vorstenbosch. Binnenkort kunt u deze mensen dus tegenkomen, bij Hemels op het terras, genietend van gezonde lunch.
Voor de rokers een kleine pech! Met z’n allen moesten zij aan hun trekken komen onder een parasol, in de sluis is het voortaan verboden. Hetgeen misschien, na wat miscommunicatie onderling aan tafel, ook kan verbroederen.
Dit keer eens geen voorgesorteerde spellen, maar “wassen” aan eigen tafel. Krijg je net zo goed vreemde “handen”, maar wordt er niet zo over gemopperd. Op de prijzentafel, onder dat steeds weer mooie vaandel, stonden wat prijzen in de vorm van planten, flessen drank en dozen heerlijke bonbons van een “bekende chocolaterie uit het naburige dorp”. De prijswinnaars uit de drie lijnen, vooraf getrokken, waren de nrs 1, 7 en 14. Resp. uit de A: Stans v.d. Heuvel & Lenie vd. Broek, Ans Frumeau & Helga Speckman, Wil Schilthuizen & Nel Balke. Uit de B: Marga Amesz & Ties v. Rijsewijk, Annie Sas & Ans de Hoon, Rianne v. Helvoirt & Ton Goossens. En uit de C: Herma Cashoek & Ad d. Beer, ex aequo Ine Bierhuizen & José d. Nijs + Mari-Anne & Theo Boers en als laatsten Marijke Nouws & Nettie Brekelmans.
Ruud Koningen had weer de algehele leiding, hoefde niet “op te treden”, maar “leefde zich uit” in het geruisloos hollen met spellen van de ene naar de andere wisseltafel. En na thuiskomst kroop hij meteen weer achter de computer om zo snel mogelijk een ieder de uitslag digitaal toe te sturen. Ook dat mag wel eens gezegd worden en verdient een dikke pluim.

Hanneke de Vries

 

Kerstdrive dinsdag 18 december 2018

Klik hier voor de uitslag                     Klik hier voor de foto's

Het Verslag

Boven de ingang van Ons Koningsoord leidde een heldere kerstster ons naar de “stal” waarin de Kerstdrive 2018 plaats zou vinden. In de rijkversierde gangen was het al volop een feestelijk gebeuren. De deelnemers, in kerstkledij, namen de loopbriefjes in ontvangst, kochten wel of niet eerst nog een paar lotjes en baanden zich een weg op zoek naar de vaste dan wel gelegenheidspartner of naar de koffiebar, waar Rien en assistent Annelies de scepter zouden zwaaien. Speciaal voor de gelegenheid had Rien zijn kersttrui gewassen maar toch “vergeten” uit de kast te halen, zo vertelde hij. Jammer, volgend jaar dan maar! De heer Panis was in stijl met een gouden dennenappel in zijn borstzakje gestoken. Bij binnenkomst werd je oog meteen getrokken naar een gigantische, mooie en kleurrijke prijzentafel. Alle lof voor Mieke, die dit toch maar weer voor elkaar gekregen heeft.
Het was een enorme opkomst: 3 x 14 paren plus een lijn van 13 en dus was de “stal” goed gevuld, en met zoveel mensen ook wel wat rumoerig. Op de tafels lagen de spellen uitnodigend te wachten om opgestoken te worden met een duidelijke vermelding NIET WASSEN!!! Top-integraal. Nu dan weet je het wel, geschud in een machine met mogelijk de meest vreemde handen. Zelfs een pasronde. Aan een tafel probeerde men zand in de geoliede machine te gooien door gauw opnieuw te geven!!!!!! Gelukkig was onze niet aflatende arbiter Ruud in de buurt en kon dit nog net voorkomen.
Staande voor het mooie vaandel sprak de voorzitter zijn welkomstwoordje en heette vooral de aanwezige nieuwe leden van harte welkom, bedankte Francis, Mieke en Ruud voor het vele werk wat zij hebben moeten verzetten om het weer goed georganiseerd te krijgen. De wedstrijdleider, Ruud, nam het woord over voor enkele huishoudelijke mededelingen en de “toeter” gaf de aftrap. Ook het pianoloopje was te horen, maar voor de gelegenheid liet Ruud de computer een kerstliedje inzetten als eindsignaal.
De kok van Hemels had ook zijn best gedaan en liet ons voorproeven van wat hij misschien zijn gasten de kerstdagen gaat voorschotelen. Kan je rustig eten!!!!!
Al zuchtend werden de laatste kaarten gelegd en al spoedig was de uitslag bekend. Intussen mochten de gelukkigen, Finy Sijbring, Anneke Remmers en Ineke Spitters een envelop met € 30.— uit de loterij in ontvangst nemen. De rest gaat in de clubkas voor een volgend evenement.
Mieke mocht de winnaars afroepen die aan de prijzentafel moeilijk konden kiezen. De eerste vijf met de hoogste scores mochten eerst hun keuze maken en daarna was een ieder met een veelvoud van 5 t/m nr. 55 ook prijswinnaar. De nrs. 35 en 36 hadden exact hetzelfde percentage en gingen gezamenlijk een prijsje uitzoeken.
Loop je dan naar buiten, hoop je stiekem dat er net zoiets gebeurd zou zijn als afgelopen zondagmorgen: een laagje sneeuw, alleen maar om de Kerstgedachte te vervolmaken.
Ook zij die het deze dagen heel moeilijk hebben, wens ik een Zalig Kerstfeest en een positief 2019.
Hanneke de Vries

 

Hart van Brabantdrive (Unicef) zondag 7 okober 2018

Klik hier voor de uitslag                     Klik hier voor de foto's

Het Verslag

Afgelopen zondag vond in Koningsoord weer de tweejaarlijkse Hart van Brabant bridgedrive plaats, georganiseerd door de Bridgeclub Berkel-Enschot t.b.v. Unicef.
Het was een mooie nazomerse dag om van alles te ondernemen. Op zo’n stralende, zonnige dag is het overal feest en goed toeven, dus ook aan de bridgetafel. Om 10 uur druppelden de bridgeparen in opperbeste stemming binnen en al gauw was de foyer gevuld met het nodige gekakel, wel of niet over een reeds eerder gespeeld bijzonder spel waar natuurlijk “het addertje” aan de verkeerde kant zat of gewoon een gezellig weerzien van oude bekenden.
De prachtige, uitgebreide prijzentafel werd alom gewaardeerd. Maar nu ook nog zo’n prijs zien te bemachtigen!!
In drie lijnen deden al snel 40 paren met een kopje koffie een aanval op het bordje lekkere petit-fours. De voorzitter en de wedstrijdleider, duidelijk in kanariegeel, deden hun welkomstwoordje en wat huishoudelijke mededelingen, waarna men zich al fronsend boog over de kaarten en het stil werd.
Rondom half 1 stond in de keuken van Hemels een uitstekende lunch klaar: een kopje tomatensoep, twee broodjes dik belegd en een boterham met een warm kroketje. Uit angst dat er “met het mes op tafel” gespeeld zou gaan worden had de keukenbrigade uit voorzorg een mes voor het smeren van boter en snijden van het kroketje maar weggelaten...... Het was voor de “bediening” (uit BCBE gelederen zelf) even “aanpoten”, want de soep hoeft dan weliswaar niet “zo heet gegeten” te worden maar, evenals het kroketje, toch wel graag warm.
De pauze was ruim en velen trokken dan ook naar buiten, hunkerend naar een sigaretje, maar ook om een frisse neus te halen en nog even te genieten van het lekkere weer.
Om 2 uur startte de 2e ronde en aan het einde van de laatste tafel was de uitslag snel bekend. Geen eindeloos gezeur van mensen die het ergens weer niet mee eens waren, etc.
De winnaars, Joke en Ton van Zijl, stonden voor de pauze al op de eerste plaats en wisten dat goed vast te houden tot het einde. Geen “dip” na de lunch! Die trotse Nrs.1 mochten als eerste uiteraard een prijs uitzoeken en daarna alle veelvouden van 3 en het ongelukkige paar die een off-day had, kreeg als aanmoediging een leuk boekje van Berry Westra.
Restaurant Hemels had ook een paar cadeaubonnen geschonken. Aniet, ondanks dat haar hulpje te laat kwam, bleef met een lieve glimlach onverstoorbaar maar kopjes koffie inschenken. Zij had de regie achter de bar en deed dit met verve.
Kortom dit is weer voor herhaling vatbaar in 2020.

Hanneke de Vries