Archief Dinerdrive 2015

Eindelijk werden Theo Brok en ondergetekende dan publiekelijk voor de “leeuwen” gegooid. We hadden samen de bridgecursus gevolgd en waren benieuwd hoe het ons nu zou gaan bevallen in een heuse drive. Tot deze “dinerdrive” hadden wij alleen in huiselijke kringen gebridged, waar wij na onze cursus bewust voor hadden gekozen. Onze lieftallige dames wisten ons een tijdje geleden over te halen om toch maar eens aan het echte werk te gaan beginnen. 
Op dat moment was nog niet bekend dat Willem II op dezelfde dag tegen AJAX zou spelen, anders had dit heel anders kunnen uitpakken. Maar goed, eenmaal je woord gegeven dan moet je je daar aan houden.

Zo gezegd zo gedaan. Bij aankomst in de Riddershoeve bekroop mij even een gevoel van: “Wat heb ik hier in Gods herennaam te zoeken!!!!!” Een kleine 50 paren verdeeld over vier lijnen. Maar goed, alle moed bij elkaar geraapt starten Paula en ik aan de eerste vier spellen. Door ook de ontspannen sfeer, die hierbij aanwezig was, ben je al gauw over de eerste zenuwen heen en ging het alsof we in onze vertrouwde eigen omgeving zaten. Zo verliepen de eerste drie rondes gesmeerd, waar tussendoor een heerlijk voorgerecht en soep aan ons werden uitgeserveerd. Bij ronde vier kwam er even zand in de motor en haperde het veel. Goed om even weer met de neus op de feiten te worden gedrukt en om alert te blijven. Na deze ronde kwam het hoofdgerecht wat weer nieuwe energie en elan bracht. Ronde vijf en zes liepen weer lekker. Het moet ook vermeld zijn dat we ook allemaal gezellige tegenspelers/-sters hadden die zo’n dag ook maken tot een aangename bezigheid. 

Klik op de foto om te vergroten.

Na zes rondes bridgen is me deze “dinerdrive” enorm goed bevallen. 
Bridgen in deze ambiance maakt het tot een prettig tijdverdrijf, ook al speelt Willem II tegen AJAX….. Het resultaat van die wedstrijd maakte de dag nog aangenamer. Tot slot de eindscore. Ik had daar geen hoge verwachtingen van aangezien ik in ronde vier flink wat steken had laten vallen. Onze vrienden Corry & Theo werden in hun lijn eerste; voorwaar een grote prestatie. Ik was benieuwd naar het resultaat van Paula en mij. 
Toen de meeste mensen weg waren, ging ik de scoringslijsten eens voorzichtig bekijken. Tot mijn grote verbazing zag ik dat wij een gedeelde 2 e plaats hadden behaald. Toch een mooi resultaat voor een “beginneling” dacht ik plots zomaar. Kortom een zeer geslaagde dag, zowel voor organisatie als voor crew en staf van de Riddershoeve. Hopelijk in de toekomst nog eens aan zulk een gezellig festijn te mogen deelnemen.

Met vriendelijke kaartgroet.

Redactie: Sjoerd Jansma

Klik op de foto om te vergroten