Archief Dinerdrive 2017

Het genot in Enschot!


Er was eens in Bakel een bridgedrive: “Het spektakel van Bakel”, maar sinds een paar jaar kennen wij hier “Het Genot in Enschot”.
Voor de 9 e keer organiseerden Mieke en Ruud met hun “helpende handjes” weer een dinerdrive in Riddershoeve, traditioneel op de zondag na Carnaval.
Het gekakel van de 54 paren zorgde voor voldoende spektakel, zeker aan tafel tijdens of juist na het spel. In de ogen van onze voortreffelijke leider Ruud Koningen zinloos! Maar Ruud, je mag de euforie van een “slagje nooit gedacht” toch (soms iets te luidruchtig) wel delen? En wij zijn er toch ook voor ons Genot…..?

Tijdens het wisselen zorgde menig obstakel eveneens voor spektakel. Maar ja, Ridderhoeve is niet gebouwd als bridgehome; je kunt er wél heerlijk eten en dit heeft de keukenbrigade nu weer bewezen met een 4-gangendiner. Het vriendelijke team van de “servies” had het wel eens te kwaad met al die dorstigen, maar zij gaven geen krimp.

Na de eerste twee tafels werd het voorgerecht uitgeserveerd, weer een rondje spelen, dan de soep (gratis van het huis) en nog een rondje spelen. Toen het hoofdgerecht, een eenden biefstukje om te zuigen en het mootje kabeljauw, boterzacht, op een bord opgevrolijkt door een roosje bloemkool, broccoli, een oranje bospeentje, een zoet aardappeltje en een schaaltje knapperige frites. Na ronde 5 kwam het dessert “en verre” en toen nog een laatste rondje.

In de loop van de avond werden vier dinerbonnen, waarvan twee een kadootje van Riddershoeve, door Mieke met hulp van Corrie Mulders verloot. De dames Riet van Dun, Hannie Bijveld (dit is een pleister op haar gebroken pols) Helga Speckmann en Antoinet von Burg waren de gelukkigen. De prijswinnaars van de bridgewedstrijd uit iedere lijn waren de nrs. 1, 2, 5 en 9 vanwege de 9 de keer. De prijzentafel werd opgesierd door dozen bonbons van de bekende chocolaterie uit Udenhout, flessen wijn, mooie orchideeën uit de Bloemenkamer en fleurige viooltjes van de Hemeltjes.

Om een volgende keer (weer) mee te kunnen doen aan dit gezellige, smakelijke, goed geoliede Genot in Enschot (spontaan “uitgeflapt” door mijn bridgepartner) moet je geen week bedenktijd nemen, want dan vind je de hónd in de pot van Enschot.

Redactie: Hanneke de Vries