Archief Dinerdrive 2019

Het Verslag
Het getoeter en gestamp van carnaval hebben we weer gehad. De confetti is inmiddels door het riool gespoeld en wij waren mentaal weer helder na een competitieloze bridgeweek.
Afgelopen zondag werden we letterlijk de zaal, sorry foyer, ingeblazen. Gewone voorjaarsstormen met maartse buien, het komt vaker voor in deze tijd! 50 Jaar geleden was het op 27 febr. ook heerlijk toeven in een warm voorjaarszonnetje, maar op 10 maart stonden de krokusjes onder een ijskap! Dus klimaatsverandering? Goed voor de debating op TV. Met 84 goed gemutste bridgevrienden en – vriendinnen begonnen wij aan de 11e gezellige, bridgedrive met tussen de bedrijven door een viergangendiner, voorbereid en uitgeserveerd door een grote brigade van Hemels. Om iedereen gelijktijdig m.n. de soep en het hoofdgerecht warm voor te schotelen werd er in hoog tempo gewerkt. De voorzitter heette vooraf iedereen welkom en heeft zielepiet Mieke, een van de grote drijfveren achter dit concept, hardop genoemd en vanaf die plaats een “steuntje” in de rug gegeven.
Bij binnenkomst kreeg iedereen van Paula een lotje omdat er vier dinerbonnen te verloten waren. Twee geschonken door restaurant Hemels en twee gedoneerd door de club. Nadat de laatste kaart was weggelegd mocht Ties van Rijsewijk grabbelen in de hoge hoed en trok als gelukkigen Herma Cashoek, het echtpaar Van Gulik, echtpaar Van Loon en jaaah.. Sjef en Petra Vorstenbosch. Binnenkort kunt u deze mensen dus tegenkomen, bij Hemels op het terras, genietend van gezonde lunch.  
Voor de rokers een kleine pech! Met z’n allen moesten zij aan hun trekken komen onder een parasol, in de sluis is het voortaan verboden. Hetgeen misschien, na wat miscommunicatie onderling aan tafel, ook kan verbroederen.
Dit keer eens geen voorgesorteerde spellen, maar “wassen” aan eigen tafel. Krijg je net zo goed vreemde “handen”, maar wordt er niet zo over gemopperd. Op de prijzentafel, onder dat steeds weer mooie vaandel, stonden wat prijzen in de vorm van planten, flessen drank en dozen heerlijke bonbons van een “bekende chocolaterie uit het naburige dorp”. De prijswinnaars uit de drie lijnen, vooraf getrokken, waren de nrs 1, 7 en 14. Resp. uit de A: Stans v.d. Heuvel & Lenie vd. Broek, Ans Frumeau & Helga Speckman, Wil Schilthuizen & Nel Balke. Uit de B: Marga Amesz & Ties v. Rijsewijk, Annie Sas & Ans de Hoon, Rianne v. Helvoirt & Ton Goossens. En uit de C: Herma Cashoek & Ad d. Beer, ex aequo Ine Bierhuizen & José d. Nijs + Mari-Anne & Theo Boers en als laatsten Marijke Nouws & Nettie Brekelmans.

Ruud Koningen had weer de algehele leiding, hoefde niet “op te treden”, maar “leefde zich uit” in het geruisloos hollen met spellen van de ene naar de andere wisseltafel. En na thuiskomst kroop hij meteen weer achter de computer om zo snel mogelijk een ieder de uitslag digitaal toe te sturen. Ook dat mag wel eens gezegd worden en verdient een dikke pluim. 

Redactie: Hanneke de Vries