Archief Einddrive 2021

Eindelijk was het zover: de afsluiting van een bijzondere clubcompetitie. Allemaal op StepBridge, want “live” bridgen in onze foyer was lange tijd en is nog steeds verboden. Het was in het begin wél wennen en sommigen gingen voor het eerst digitaal. De step-avonden waren best gezellig, maar we blijven het fysieke bridgen missen. Hopelijk mogen we vanaf september weer in de foyer bridgen.
Goed, de Einddrive dus. Op woensdagavond 5 mei, bevrijdingsdag. Maar nog niet vrij om bij elkaar te gaan zitten. Er meldden zich 27 paren aan. Hannie en Will van der Heijden zaten op de reservebank te wachten om een mogelijke stilzittafel te voorkomen. Ze werden het 28e paar. Fijn!

De avond begon om 19:30 uur, maar niet meteen met bridgen. Eerst kondigde de voorzitter de dinsdag-kampioenen aan: Carlijn Eras en Rianne van Gorp. Velen namen de gelegenheid te baat om de kampioenen te feliciteren.


Toen die chat-storm was geluwd, werden de donderdag-kampioenen aangekondigd. Hannie van der Heijden scoorde het hoogste op de rankinglijst, maar ze wilde per se geen kampioen zijn, omdat ze pas sinds Kerstmis lid is.
Finy Sijbring en Mieke Rijnen werden zo het kampioenschapspaar. Ook na deze mededeling golfden de felicichats over het scherm. Uiteindelijk nam wedstrijdleider Kees van de Ven het heft in handen en startte het bridgen.

Om het aantal “ontmoetingen” te maximaliseren, werd voor deze ene keer het aantal spellen per ronde teruggebracht naar twee. Dus men speelde tegen 12 paren. Best gezellig, maar wel wat onrustig.
Halverwege werd een korte pauze gehouden, om de inwendige mens te versterken. Uiteindelijk kwam na 24 spellen een einde aan de Einddrive. Hannie en Will van der Heijden werden eervol eerste, waarna nog een reeks van felicitaties volgde.
Rian en Jan Maas werden 2 e en Loes Poppelaars en Theo van Eekelen 3 e.

Zoals altijd had Mieke Rijnen de taak op zich genomen voor een leuke prijs te zorgen voor de paren op de plaatsen 1-2-3-10 en 20. Die werden de volgende dag persoonlijk door haar en Bertus de Groot bij de gelukkigen aan de voordeur overhandigd. De voorzitter was bij de uitreiking aan de 1e-prijswinnaars aanwezig om de Bert Schreuder Wisseltrofee te overhandigen.

Het is de bedoeling dat op de sokkel van de trofee een plaatje met de namen van het winnende paar wordt geplakt. Dat wordt het 22e plaatje en dan is de sokkel geheel vol. Wat we volgend jaar met het 23ste plaatje aan moeten zal de nodige bestuursvergaderingen vergen.

Redactie: Ruud Koningen