Archief Kerstdrive 2016

Op donderdag 22 december was er weer onze jaarlijkse kerstdrive. Maar voor mij als voorzitter de 1 e keer vanaf de organisatorische kant. Niet dat ik mij daar erg druk over hoefde te maken; de TC met Francis, Sjef en Ruud en vanuit de BAC Anneke, Sophia, Elly en Adrienne hadden de voorbereidingen voortreffelijk gedaan.
We kwamen een uur van te voren in De Schalm. Er was gekozen voor drie lijnen A, B en C en alles door elkaar, zwakkere en sterkere spelers. Francis en ik vormden het ontvangstcomité, aan een tafel werden lotjes verkocht en de BAC was actief met de prijzentafels voor de drie lijnen. Het zag er prachtig uit! Hulde !
Het is het toch elke keer weer een gedoe, maar wat liep het gesmeerd: kleedjes op de tafels, bonbonnetjes enz. Het ging vlot. Dan precies op tijd de opening met de loterij. Maak er wat show bij, adviseerde Mieke mij nog. De drive zelf verliep in een ontspannen sfeer met lekkere hapjes tussendoor. C spelers wisten zelfs van A spelers te winnen! Wij hebben als C-spelers soms van die speciale biedingen! Daar hebben ze niet van terug!
Ging dan alles perfect? Nee dus. Er was discussie over de prijsuitreiking tussen de BAC en de TC. Mochten de poulewinnaars nu wél of niet als eersten aan de prijzentafel? Dat uitreiken van de prijzen is wél het leukste wat een voorzitter kan doen en ik hoop dat de winnaars Jaap Breedveld/Jeanne de Kort van de A-poule, Lambert Kemerink/Julia van Loon van de B-poule en Petra Hendriks/Sjef Vorstenbosch van de C-poule niet boos op mij zijn. Zij hebben immers de “eeuwige roem” en zijn door onze hoffotograaf Dirk prominent in de fotogalerij op onze website geplaatst.

Dan was er ook nog een loterij om de dinerbonnen van Riddershoeve. Françoise Ackermann assisteerde mij. En wie won een van die bonnen? Mijn eigen Jacqueline! Nee, er was geen sprake van nepotisme.

Al met al een zeer geslaagde avond.

Redactie: Frans van Gulik