Archief Kerstdrive 2017

Terwijl hier het staartje van de osop een bedje van gefruite uitjes ligt te geuren probeer ik de “geuren” van de Kerstdrive vast te leggen.

De eerste Kerstdrive in het souterrain van Ons Koningsoord, prachtig versierd in kerstgroen met rode -, zilveren – en gouden ballen en kristallen. De vertrouwde kerststerren aan het plafond van De Schalm vonden hier geen plekje meer.
Het bestuur had de vijfentwintig tafels al “gedekt”, de BA-Commissie had een mooie prijzentafel gemaakt met lekkere flessen wijn, heerlijke dozen bonbons en leuke kerstknuffels.
Tijdens het spelen kwamen de dames rond met overheerlijke hapjes, uiteindelijk toch weer van een voor ons van oudsher bekend adres. Honderd leden en een enkele gast gingen op tijd “aan tafel”.
De meesten stemmig gekleed in zwart, blauw of grijs, een enkeling in okergeel of roestbruin, maar iedereen in opperbeste stemming. Duidelijk zichtbaar op tafel “niet wassen” betekende natuurlijk: een ieder speelt hetzelfde spel en dat zegt niet altijd dat de sterksten zullen winnen, maar vaak de meest gelukkigen. 
Eerste werden (dit keer dus wel) Bert Piersma & Cees Zebregs en tweede Chris Bastin & Frans Vromans, maar derde Anneke Remmers & Ria Denissen! Proficiat, m.n. de dames uit dit rijtje en dat terwijl Anneke toch wel andere zaken aan haar hoofd had deze avond!
Verder gingen de paren die als 10 e , 20 e , 30 e , 40 e en 50 e eindigden eveneens niet met lege handen naar huis. Net als de twee gelukkige winnaars van de loterij. Zij ontvingen een gevuld envelopje. Een extraatje in deze dure dagen.

Cees & Bert In het openingswoordje memoreerde de voorzitter nog de leden die in het afgelopen jaar overleden zijn, maar ook dat Tom (Jonker) van
De Schalm een kersverse vader is geworden van een mooie dochter. Om 12 uur ‘s nachts hebben de “plakkers” zelfs nog even gezongen voor Beau, de blondine die er iedere dinsdagavond voor ons is, vanwege het feit dat zij die dag (pas) 25 jaar werd. Op 2 en 4 januari wensen wij elkaar weer het allerbeste toe.

Redactie: Hanneke de Vries