Archief Kerstdrive 2018

Het verslagje van de Kerstdrive op 18 december 2018.

Boven de ingang van Ons Koningsoord leidde een heldere kerstster ons naar de “stal” waarin de Kerstdrive 2018 plaats zou vinden. In de rijkversierde gangen was het al volop een feestelijk gebeuren. 

De deelnemers, in kerstkledij, namen de loopbriefjes in ontvangst, kochten wel of niet eerst nog een paar lotjes en baanden zich een weg op zoek naar de vaste dan wel gelegenheidspartner of naar de koffiebar, waar Rien en assistent Annelies de scepter zouden zwaaien. Speciaal voor de gelegenheid had Rien zijn kersttrui gewassen maar toch “vergeten” uit de kast te halen, zo vertelde hij. Jammer, volgend jaar dan maar! De heer Panis was in stijl met een gouden dennenappel in zijn borstzakje gestoken. Bij binnenkomst werd je oog meteen getrokken naar een gigantische, mooie en kleurrijke prijzentafel. Alle lof voor Mieke, die dit toch maar weer voor elkaar gekregen heeft.
Het was een enorme opkomst: 3 x 14 paren plus een lijn van 13 en dus was de “stal” goed gevuld, en met zoveel mensen ook wel wat rumoerig. Op de tafels lagen de spellen uitnodigend te wachten om opgestoken te worden met een duidelijke vermelding NIET WASSEN!!! Top-integraal. Nu dan weet je het wel, geschud in een machine met mogelijk de meest vreemde handen. Zelfs een pasronde. Aan een tafel probeerde men zand in de geoliede machine te gooien door gauw opnieuw te geven!!!!!! Gelukkig was onze niet aflatende arbiter Ruud in de buurt en kon dit nog net voorkomen. 
Staande voor het mooie vaandel sprak de voorzitter zijn welkomstwoordje en heette vooral de aanwezige nieuwe leden van harte welkom, bedankte Francis, Mieke en Ruud voor het vele werk wat zij hebben moeten verzetten om het weer goed georganiseerd te krijgen. De wedstrijdleider, Ruud, nam het woord over voor enkele huishoudelijke mededelingen en de “toeter” gaf de aftrap. Ook het pianoloopje was te horen, maar voor de gelegenheid liet Ruud de computer een kerstliedje inzetten als eindsignaal. 
De kok van Hemels had ook zijn best gedaan en liet ons voorproeven van wat hij misschien zijn gasten de kerstdagen gaat voorschotelen. Kan je rustig eten!!!!!

Al zuchtend werden de laatste kaarten gelegd en al spoedig was de uitslag bekend. Intussen mochten de gelukkigen, Finy Sijbring, Anneke Remmers en Ineke Spitters een envelop met € 30.— uit de loterij in ontvangst nemen. De rest gaat in de clubkas voor een volgend evenement.
Mieke mocht de winnaars afroepen die aan de prijzentafel moeilijk konden kiezen. De eerste vijf met de hoogste scores mochten eerst hun keuze maken en daarna was een ieder met een veelvoud van 5 t/m nr. 55 ook prijswinnaar. De nrs. 35 en 36 hadden exact hetzelfde percentage en gingen gezamenlijk een prijsje uitzoeken. 
Loop je dan naar buiten, hoop je stiekem dat er net zoiets gebeurd zou zijn als afgelopen zondagmorgen: een laagje sneeuw, alleen maar om de Kerstgedachte te vervolmaken. 
Ook zij die het deze dagen heel moeilijk hebben, wens ik een Zalig Kerstfeest en een positief 2019.

Redactie: Hanneke de Vries