Archief Kerstdrive 2020

Dinsdagavond, 15 december 19.30 uur, was het dan eindelijk zo ver: de langverwachte kerstdrive. Zou die veel anders zijn dan andere jaren? Dat kan natuurlijk niet anders: we kunnen niet bij elkaar in de zaal zitten, de kerstversiering moet je thuis maar aanleggen. Maar oké, we zitten achter de laptop en de tablet, hebben de kaarsjes aangestoken, de radio speelt kerstmuziek, dus de stemming komt er al een beetje in.

We loggen in bij stepbridge en zien al gauw dat we lang niet de enigen zijn. Al heel veel anderen zijn ons voorgegaan, de kreten “veel plezier allemaal”, “fijne avond allemaal” en vooral “prettige kerstdrive allemaal” verschijnen in de berichtenbox. Soms “ziet” iemand een bekende die dan ook hartelijk begroet wordt. Onze Wedstrijdleider Ruud is ook van de partij, heet ons allen hartelijk welkom en dan begint de eerste tafel. Even weer serieus en vol concentratie bridgen. Tussendoor komt er een kerstvraag van de WL om je kerstkennis te testen. Goede antwoorden tellen jammer genoeg niet mee voor je eindresultaat. In de pauze wordt een kerstzanglink doorgestuurd en we zingen dan ook uit volle borst mee met de kerstliedjes die via You Tube ook onze kamer binnen galmen.

Na de pauze improviseert Ruud nog een heel kerstlied, gebaseerd op het bridgespel: dat we bij nachte aan het scherm lagen en de biedingen geteld werden. Kortom, een vrolijke noot, waardoor je wel eens vergat dat je aan het bridgen was en welke kaarten er ook weer uit waren.

De bridgertjes zaten bij nachte, zij zaten bij nacht achter ’ t scherm,
Zij zagen getrouwe hun kahahaarten, zij hadden hun puntjes geteld.
Daar hoorden zij de computer tingelen, het tellen was echt nog niet klaar.
De bridgers naar Berkel-Enschot gingen, de klok liep al snel naar nul …

Even zo snel is het toch weer afgelopen, even gespannen de resultaten afwachten: veel prijzen maar niet voor ons! Wat een gezellige avond is dit geweest. Hopelijk kan het volgend jaar weer in de zaal en zal onze WL zijn liedjes ook letterlijk ten gehore kunnen brengen!
We wachten af.

Redactie: Cobi van Rooijen

Maar liefst 74 leden bevonden zich in de lobby en onder leiding van Ruud Koningen werden 24 spellen gespeeld. 
klik hier voor de uitslag.

Klik op de foto om te vergroten