Archief Zomerbridge 2015

Hoe was het ……

3 augustus 2015: De eerste zomeravondbridgemogelijkheid van dit jaar

Om kwart voor acht hadden zich 24 paren gemeld en kon om 8 uur begonnen worden met twee lijnen van 12 paren. De ruimte in restaurant Riddershoeve zag er eigenlijk best feestelijk uit en alle aanwezigen leken er duidelijk zin in te hebben. Voor de meesten was het na een competitieloze periode een verademing weer eens met een grote groep samen te zijn en te kunnen bridgen. Dat heeft uiteindelijk toch meer charme dan het “thuis onder ons” een kaartje leggen, hoe gezellig ook.

De (nieuwe) kaarten bleken ons goed gezind. Ondanks het “voor-het-eerst-wassen-met-allerisico’s-van-rare-zitsels” kwamen er interessante spellen op tafel. Partner zei na afloop: “Dik in de 50 procent!”, al zette ik zelf daar vraagtekens bij. De twee beroerde tafels werden echter ruimschoots gecompenseerd door een drietal andere en met een zesde 50 %-tafel tegen een gerenommeerd damespaar kwamen we inderdaad uit op zo’n 57 %. Het had slechter gekund na een drietal maanden niet meer samen gespeeld te hebben. Het was al met al een voortreffelijk begin van de zomeravondbridge van dit jaar. Nog vijf avonden! Ik teken er voor. Wat let u, mogelijke lezer, om ook een keer deel te nemen?

En de flessen wijn gingen níet naar de winnaars. Terecht werd gemeld dat we er meer waren voor het plezier dan voor de knikkers. Gewoon loten! Al mocht deze keer iemand (willekeurig aangewezen!) de lootjes trekken met een gouden handje ……. voor zichzelf!

Een groot compliment verdient ook de bediening. Niet alleen hadden de hapjes de klasse die je mag verwachten van Riddershoeve, maar de vriendelijkheid, neen, de spontaniteit waarmee deze en uiteraard de nodige “natjes” werden geserveerd doet je nu al uitkijken naar de volgende avond. Ze heeft beloofd er alle keren te zullen zijn!

En volgend week gaan we met een zestal vooraf ook nog eens in op het aanbod van Riddershoeve om tegen een gereduceerd tarief het (uitstekende) maandmenu te gebruiken! Nou, wordt het écht een avond uit!

Redactie: Een deelnemer.

10 augustus: De tweede avond

Nou, dat was me het avondje wel!
34 paren, waarvan een aantal tegen achten binnenvielen. Maar ja, je stuurt niemand terug, dus aan de slag: 4 tafels erbij, snel gereageerd door de dames van Riddershoeve.
34 paren is 17 tafels. We hadden de dozen A en B bij ons, dus maar voor 14 tafels biddingboxen. De C-doos dachten we niet nodig te hebben! Ko als een speer naar huis om twee setjes biddingboxen te halen (de 17e tafel was toen nog niet bekend).
We hadden ook maar 16 bridgemate kastjes. Dus de 17e tafel moest de score noteren. Maar helaas geen scorekaartjes bij ons (mijn fout). Francis als een speer naar huis om scorekaartjes te halen. Uiteindelijk keerde de rust weer en konden Francis en ik zelfs nog alle vier spellen van de 1e ronde spelen. Het weerkeren van de rust moet vooral organisatorisch worden gezien. De stenen vloer, de ongedempte stoelen en het uitwisselen van vakantiewederwaardigheden zorgden voor de nodige herrie. Regelmatig moest ik het geluid van een lekkende band nadoen. Al met al en ook door het niet gebruiken van de bridgetimer (die herrieklok ja), werd de laatste kaart nogal laat gespeeld. Maar komende maandag zijn we beter voorbereid op weer een grote toeloop. Best wel fijn, zo’n grote belangstelling. Gewoon drie lijnen van 6 tafels klaarzetten. Inkrimpen is makkelijker dan uitbreiden.
Mijn dank aan allen die met grote snelheid en inzet het begin van de speelavond hebben mogelijk gemaakt.

Ook de prijsuitreiking vergde enige improvisatie. Ja, organiseren is onze kracht! Rest me mijn waardering uit te spreken voor onze onvolprezen Simone, die niet op zoveel dorstige kelen had gerekend. Gelukkig kreeg ze nog enige ondersteuning. Voor het eerst werd ik als wedstrijdleider door de plaatselijke bediening geholpen bij het inrichten van de speelzaal. Simone had al alles uit de kelder gesjouwd en wilde weten hoe dat inrichten in z’n werk ging. Ze leerde snel, legde alles op de tafels en op een gegeven moment stond ze achter de computer! Die jeugd van tegenwoordig . . . . . .

Redactie: Ruud Koningen

17 augustus
Maandag 17 augustus was een koude herfstachtige dag met veel regen. Geen echte zomerdag te noemen. En omdat we die dag dus niet veel zomerse activiteiten hadden ondernomen besloten we om een avondje te gaan bridgen bij BCBE in Riddershoeve.

Het was voor deze club de derde avond en veel mensen waren al eerder geweest. Wij niet. We kwamen er echter al snel achter dat we wel iets gemist hadden. Het liep lekker vol. Drie lijnen van tien paren! Gezellig. Er hing een ontspannen sfeer. Geen messen op tafel gevonden. Ook de klok was met vakantie. Een aantal oude bekenden had de weg naar BCBE gevonden. Tussendoor werden we, tot drie keer toe, ook nog eens verwend met een culinair hapje van Riddershoeve; dat maakte deze avond voor ons tot een feestje. We gaan het zeker nog eens doen. Bedankt BCBE voor jullie vriendelijke ontvangst en gastvrijheid.

Redactie: Een enthousiaste deelnemer met partner

24 augustus
Net als vorige week was het wéér weer om gauw te vergeten. HERFST met grote letters, maar goed: dan is het juist prettig toeven aan de bridgetafel. Om kwart voor acht leek het er op uit te draaien dat er drie lijnen zouden komen, maar tegen achten werd toch besloten om het bij twéé te laten. Wat gehannes dus, maar och, lekker ontspannen zomeravondbridgen ……… dachten we. Nou, het liep van geen kanten bij ons, ten minste bij schrijver dezes. In de loop van de avond werden partners angstogen groter en groter. Wat een geduld en zelfbeheersing moet die man hebben! We hadden gelukkig wel prettige tegenstanders, die zonder uitzondering mijn geblunder vergoelijkten en partner mentaal steunden. In wezen is dat ook de charme van de zomeravond: de knikkers zijn bijzaak, gewoon gezellig en een keer met ánderen aan tafel. En de score zien we wel, al is het natuurlijk leuk wanneer ….. dat was bij ons echter niet het geval deze avond.

Neen, gauw vergeten, ten minste de eigen prestaties. Sfeer en hapjes waren daarentegen weer perfect. Volgende week toch opnieuw gemotiveerd aan de start verschijnen en partner laten zien dat het deze keer een black out-gevalletje was.
En ik had nog wel zo’n mooie naam bedacht voor ons partnership: DenKteam

Redactie: nn

31 augustus
Het begint bijna saai te worden. NIET DE BRIDGEAVOND, maar een verslagje naar aanleiding daarvan.
Alle keren zo perfect geregeld, dat wij geen moment getwijfeld hebben wéér te gaan. En ja hoor, wij waren niet de enigen: 31 paren! Laten we eerlijk zijn: een mooie “score” voor de zomeravond. Ongetwijfeld speelt de komende aanvang van de clubcompetitie hierbij een rol: warm draaien! Van de andere kant is het zonder meer zo dat dit zomeravondbridge door iedereen als een succesnummer wordt gezien.
Er waren ook niet alleen maar clubgenoten. Goirle en Hilvarenbeek o.a. waren vertegenwoordigd, leuk! Zo af en toe tegen “anderen” is ontzettend aardig, want vanaf 15 september zien we weer wekelijks de vaste koppels en gaat het toch stiekem weer om de knikkers, wat bij het zomeravondbridge van ondergeschikt belang is. Voor een enkele bridger misschien wel zo leuk ………..

Gewaardeerd werd ook dat Simone, “de juffrouw van de bediening”, even officieel bedankt werd voor de goede zorgen. De hele avond attent en vrolijk tussen bridgetafels doordansen is een vak apart! Compliment!
Kortom: weer een geslaagde avond, gezellig gebridged, lekkere hapjes en – wel wat vroeger dan tijdens de competitie – een borreltje.
Er rest nog één avond: 7 september. Nog één keer zomeravondbridgen …..

7 september
….. gegarandeerd dat we er het volgend jaar wéér zijn! Zes zomeravonden en alle zes zonder meer een succes!
Riddershoeve, bedankt voor de uitstekende ontvangst en wat ons betreft: tot volgend jaar!

Redactie: Bcbe
Riddershoeve ’t Zwaantje 1 5056 ED Berkel-Enschot Telefoon: 013 – 533 12 39