Archief Zomerbridge 2017

Na enkele jaren gastvrij ontvangen te zijn geweest bij Riddershoeve moesten we noodgedwongen
ons heil dit jaar ergens anders zoeken. Het werd ten slotte Brasserie Robben en, laten we eerlijk zijn,
we hadden het slechter kunnen treffen!.

…… Op ‘n zomeravond bridgen in de vroegere paardenstal van Boer Robben was een hele belevenis. Het was geen bridgelocatie bij uitstek, maar wat geeft dat nu. Het was er, misschien mede daarom, huislijk en gezellig. Soms moest er een bouwlamp aan te pas komen om wat bij te lichten. Het licht is zelfs eens uitgevallen, maar dankzij de huidige, moderne, aardlekschakelaars, was dit euvel zo verholpen.

De uitdrukking “Ze eten me arm, maar drinken mij rijk” was op deze avonden beslist van toepassing. De hapjes waren voortreffelijk tot en met de laatste bitterballen aan toe. Speciaal ook, omdat deze gepresenteerd werden door Erna Bosman. De drank vloeide rijkelijk, zeker op die heerlijk, Hollandse, zwoele zomeravonden. Er werd veel gelachen, hoort eigenlijk niet bij het bridgespel, maar gaf wel het sfeertje weer.

Voor Koen en Bart, onze gastheren, neem ik mijn petje af! Zij moesten, om beurten, alles helemaal alleen doen. Bedienen, kokkerellen, opruimen, glazen spoelen etc. Na afloop kregen zij ook een welverdiend applaus. Koen heeft het niet meer meegekregen, want hij was al vertrokken naar De Tijd. Hij heeft na vele jaren het uitzicht op maïsvelden verruild voor de drukte in een toeristisch dorp.

Voor herhaling vatbaar, deze gezellige avonden!…….

Redactie: Hanneke