Archief Hart van Brabantdrive 2018

Afgelopen zondag vond in Koningsoord weer de tweejaarlijkse Hart van Brabant bridgedrive plaats, georganiseerd door de Bridgeclub Berkel-Enschot t.b.v. Unicef. 
Het was een mooie nazomerse dag om van alles te ondernemen. Op zo’n stralende, zonnige dag is het overal feest en goed toeven, dus ook aan de bridgetafel. Om 10 uur druppelden de bridgeparen in opperbeste stemming binnen en al gauw was de foyer gevuld met het nodige gekakel, wel of niet over een reeds eerder gespeeld bijzonder spel waar natuurlijk “het addertje” aan de verkeerde kant zat of gewoon een gezellig weerzien van oude bekenden.
De prachtige, uitgebreide prijzentafel werd alom gewaardeerd. Maar nu ook nog zo’n prijs zien te bemachtigen!!
In drie lijnen deden al snel 40 paren met een kopje koffie een aanval op het bordje lekkere petit-fours. De voorzitter en de wedstrijdleider, duidelijk in kanariegeel, deden hun welkomstwoordje en wat huishoudelijke mededelingen, waarna men zich al fronsend boog over de kaarten en het stil werd. 

Rondom half 1 stond in de keuken van Hemels een uitstekende lunch klaar: een kopje tomatensoep, twee broodjes dik belegd en een boterham met een warm kroketje. Uit angst dat er “met het mes op tafel” gespeeld zou gaan worden had de keukenbrigade uit voorzorg een mes voor het smeren van boter en snijden van het kroketje maar weggelaten…… Het was voor de “bediening” (uit BCBE gelederen zelf) even “aanpoten”, want de soep hoeft dan weliswaar niet “zo heet gegeten” te worden maar, evenals het kroketje, toch wel graag warm. 
De pauze was ruim en velen trokken dan ook naar buiten, hunkerend naar een sigaretje, maar ook om een frisse neus te halen en nog even te genieten van het lekkere weer. 
Om 2 uur startte de 2e ronde en aan het einde van de laatste tafel was de uitslag snel bekend. Geen eindeloos gezeur van mensen die het ergens weer niet mee eens waren, etc.
De winnaars, Joke en Ton van Zijl, stonden voor de pauze al op de eerste plaats en wisten dat goed vast te houden tot het einde. Geen “dip” na de lunch! Die trotse Nrs.1 mochten als eerste uiteraard een prijs uitzoeken en daarna alle veelvouden van 3 en het ongelukkige paar die een off-day had, kreeg als aanmoediging een leuk boekje van Berry Westra. 
Restaurant Hemels had ook een paar cadeaubonnen geschonken. Aniet, ondanks dat haar hulpje te laat kwam, bleef met een lieve glimlach onverstoorbaar maar kopjes koffie inschenken. Zij had de regie achter de bar en deed dit met verve. 
Kortom dit is weer voor herhaling vatbaar in 2020.

Redactie: Hanneke de Vries