Archief Opening van Koningsoord

In het afgelopen weekend werd Ons Koningsoord, zaterdag officieel, geopend door de Commissaris van de Koning en de vertrekkende burgemeester van Tilburg en heel veel andere Bobo`s, genodigden en enkele niet genodigden.

Op zondag mocht jan en alleman een kijkje komen nemen en inderdaad, er viel heel wat te zien binnen de oude kloostermuren.

Natuurlijk was BCBE aanwezig, heel zichtbaar en goed uitgerust met allerhande promotiemateriaal, ook de Nederlandse Bridge Bond had zich hierin uitgesloofd. Bij Theo of Jeanne kon je een “kijkje” nemen, bijv. hoe een spel kaarten er uitziet en hoeveel een Aas, Heer of Vrouw waard is in het bridgespel. Men kreeg hier een heldere kijk, wel in vogelvlucht, op wat er aan de bridgetafel zoal gebeurt.

Aan een andere tafel kon men met vrijwilliger(s) van de club gezellig “potjes” (mee)kaarten en in een klein rustig hoekje kon een bestuurslid je bijpraten over het reilen en zeilen binnen de club of over andere aardse zaken. Vele vrijwilligers, herkenbaar aan een mooie badge, liepen rond om geïnteresseerden naar de BCBE-tafel te trekken, langs de kunstroute, door de foyer, langs het biljart of de dummy van de EHBO. Jeanne de Kort had ’s avonds geen stem meer. Zij heeft iedereen die passeerde met verve aangesproken om het bridgespel te promoten én met succes. Velen hebben zich opgegeven voor een clinic. Wie weet met welk gevolg!

Al met al, de belangstelling voor heel het gebeuren was overweldigend. Het restaurant, de bar, de keuken, overal kwam men handen te kort. Het bestuur trakteerde de vrijwilligers op een broodje! Na enige commotie en érg geduldig wachten kwam er een sneetje brood met een lekkere! kroket uit de keuken getoverd en werd de “gapende” honger gestild. Arme Mieke, belast met het verzorgen van de inwendige mens moest zij de hongerlijders maar aan het lachen zien te houden.

Toch was het weer een zeer bijzondere, leerzame, voor ons aanwezigen een heel gezellige dag in het “kloosterleven” van BCBE.

Redactie: Hanneke de Vries